UMPSA Special One, Pusat Sukan & Kebudayaan memeriahkan Majlis Konvokesyen DRB-HICOM University of Automotive Malaysia ke-8

PEKAN, 24 Februari 2024 – UMPSA Special One yang terdiri daripada kumpulan muzik band dan gamelan Pusat Sukan & Kebudayaan, Universiti Malaysia Pahang Al-Sultan Abdulah (UMPSA) telah dijemput mengadakan persembahan iringin sempena Majlis Konvokesyen ke-8 DRB-HICOM Universiti of Automotive Malaysia yang berlangsung selama satu hari dengan dua sidang pada pagi dan petang.

Muzik gamelan dimainkan sewaktu perarakan akademik dan perarakan utama masuk ke dalam dewan serta mengiringi sepanjang penganugerahan graduan manakala kumpulan band menghiburkan warga dewan sewaktu majlis berhenti rehat seketika. Empat lagu didendangkan oleh UMPSA Special One bagi dua sidang tersebut seperti lagu Dawai, Seribu Tahun, Butakah Cinta, Sandarkan Pada Kenangan, Kau Tersakiti, Sembunyi, Lemak Manis dan Paku.

Print   Email